De unieke mogelijkheden met een virtual 360 tour

Met de komst van VR is er een nieuw blik met mogelijkheden open getrokken. Steeds meer bedrijven, maar ook particulieren, zien het nut van een virtuele kopie van een ruimte of een gebouw. Een virtual 360 tour zorgt voor een nieuwe kijk op de wereld van nu. Laat je verrassen door de mooie mogelijkheden die VR je kan bieden.

De Digitale Stad

Steeds meer grote en kleine gemeentes in Nederland gebruiken VR om hun inwoners kennis te laten maken met nieuwe concepten. Zo heeft Gemeente Rotterdam zelfs een aparte afdeling opgezet waarin de ‘Digital Twin’ centraal staat. Zij gebruiken ‘De Digitale Stad’ om bijvoorbeeld nieuwe bouwprojecten virtueel te laten zien. Om deze manier krijgt de fysieke en digitale wereld steeds meer met elkaar te maken.

Virtual 3D tour in Zuidplein
Bron: In De Buurt – 2020

Toch is niet iedereen daar gelukkig mee. Rotterdamse studenten zijn de straat op gegaan om te peilen wat bewoners van de stad vinden van deze ontwikkeling. Er blijken toch twijfels te zijn, vooral naar hoe de techniek kan worden gebruikt. Wat blijkt: een aantal mensen ziet VR als een soort verkooptruc. Alles lijkt namelijk mooier in VR dan het misschien in het echt wordt, denken zij. Gelukkig blijkt uit het onderzoek dat de meeste mensen open staan voor deze verandering. Het biedt mooie kansen voor de stad en de ontwikkeling van de vele wijken en buurten die Rotterdam heeft.

Virtual 360 tour in een museum

De afgelopen jaren hebben alle musea in Nederland te maken gehad met de lockdown. In deze onzekere tijden wist niemand wanneer de deuren open mochten en wanneer niet. In die tijd werd museumbezoek vanuit huis steeds populairder. Aan de hand van een digitale twin konden musea in ieder geval hun virtuele deuren open houden. Wat bleek: zodra de musea weer open mochten gingen virtuele bezoekers ook fysiek op bezoek om een kijkje te nemen.

Online bezoek genereert dus fysiek bezoek, iets wat musea waar wij mee hebben samengewerkt kunnen beamen. In Duitsland kwam onze partner zelfs tot de conclusie dat musea een stijging zagen van ongeveer 30% in bezoekersaantallen. Deze informatie gaf ons een extra reden om een groot deel van onze focus te leggen op musea in Nederland. De grote speler in Nederland zijn al voorzien van een virtuele kopie, het kleiner segment biedt gelukkig nog genoeg kansen.

Online een hotel bekijken

Ook voor hotels en B&B’ s biedt de digitale twin een aantal mooie kansen. Grote hotelketens als N How en Van Der Valk tonen al hun interesse en ook particuliere B&B’ s zijn steeds vaker digitaal te bekijken.

Online bezoek zorgt ook in dit geval voor een hogere conversie. De virtuele ruimte biedt hotelgasten een unieke mogelijkheid om alvast even binnen te kijken. Online een hotel bekijken, verkennen en meteen boeken, in de digitale twin zit het hele stappenplan verwerkt.

Digitaal vastgoed

In de vastgoedwereld is 3D scanning al enige tijd een populaire tool. Makelaars maken gebruik van de techniek om woningen online beschikbaar te maken voor kopers. Grote spelers in deze branche bieden makelaars de optie om gebruik te maken van partners die 3D scans maken.

Het is natuurlijk ook ideaal om als koper voordat je langsgaat alvast even te kijken. Of om na een bezichtiging nog eens een kamer te bekijken om te checken waar die stroomaansluiting ook alweer zat. Op die manier bied je je klanten een hoop extra opties tijdens hun oriëntatie- en aankoopfase. Verkopers claimen dat je huis sneller verkocht wordt als deze virtueel beschikbaar is (al gaat dat tegenwoordig natuurlijk snel zat).

Een virtual 360 tour laten maken

Heeft u een (woon)ruimte die een virtuele kopie kan gebruiken? Of misschien wilt u eerst meer weten over de techniek en haar toepassingen. In beide gevallen kunnen wij u uit de brand helpen. Een 3D scan laten maken is bij ons zo geregeld, we plannen een afspraak in en binnen een week heft u uw scan ‘in huis’. Voor eventuele vragen kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder!

No responses yet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *