Een virtueel kerkbezoek vanaf je eigen scherm
Als ik het heb over virtueel kerkbezoek, bedoel ik niet een online kerkdienst bezoeken. Ik heb het over het virtueel bezoeken van een kerk als uitstapje. In Nederland zijn genoeg mooie kerken te vinden, zoals de Grote Kerk in Dordrecht. Met onze techniek is het mogelijk om kerken door heel Nederland online te bezoeken.
Waarom een virtueel kerkbezoek?
Op dit moment is er in Nederland een trend aan het ontstaan. Mensen bezoeken steeds meer musea via virtuele platforms. Hierin kunnen kerken niet achter blijven, dit zijn natuurlijk ook gewoon musea. Naast dat het bezoeken van een kerk niet altijd mogelijk is door bijvoorbeeld zondagse diensten, is niet iedereen bereid om grote afstanden te reizen om een kerk te bezoeken. Met onze techniek kunnen mensen online een kerk bezoeken en daarna de afweging maken om alsnog fysiek langs te gaan.
De voordelen van een online bezoek
Zoals ik al schreef: virtueel bezoek is een middel om mensen te helpen bij het maken van een afweging om ook fysiek langs te komen. Uit onderzoek uitgevoerd door onze Duitse partner, blijkt dat mensen sneller geneigd zijn een museum te bezoeken als ze eerst virtueel hebben kunnen kijken naar verschillende opties.
Ook zien we dat onze virtuele musea veel bezoekers van over de hele wereld trekken. Zo kunnen musea, en dus ook kerken, een wereldwijd aantal bezoekers trekken. Hiermee kan extra geld worden verdiend, terwijl de mensen ‘uit de buurt’ nog steeds langs komen voor fysiek bezoek.
Als laatste voordeel kunnen musea met onze techniek een voordeligere manier van kerkbezoek bieden. Het is mogelijk om de virtuele ruimtes tegen een leuke prijs aan te bieden. Toch bieden de meeste musea en kerken hun virtuele 360 tours gratis aan, als extra promotie of dienst voor bezoekers.
Hoe maken wij een virtuele ruimte?
Het maken van ‘digitale twins’, zoals wij dat noemen, wordt gedaan met een scanner. Wij hebben vaak slechts één dag nodig om de hele scan te maken. Hierna hebben we een dag nodig voor de edit. Meestal hebben we binnen drie dagen de eerste versie van de digitale twin klaar. Dit ligt aan het aantal extra’s die in de digitale twin worden gezet. Denk aan foto’s, video’s of andere leuke info.
De kerken kunnen de virtuele ruimtes op hun website plaatsen. Daarnaast kunnen ze de digitale twin delen op social media. Naast kerken en musea maken wij ook scans van huizen, scholen, hotels en restaurants. Ook gebruiken bedrijven onze techniek om trainingen en cursussen te ontwikkelen. Voor meer info kunt u kijken op onze offertepagina.
No responses yet